03 september 2021

‘Opnemen zonder bed’ sinds september van start

Vanaf 6 september worden de eerste patiënten ‘zonder bed’ opgenomen. Zij gaan op de dag van hun operatie naar de nieuwe Opname Lounge in plaats van naar de verpleegafdeling.

’Opnemen zonder bed’ maakt het voor patiënten mogelijk om de tijd voorafgaand aan de operatie in de comfortabele Martini Lounge door te brengen, samen met patiënten die ook nog geopereerd moeten worden. De verwachting is dat patiënten hierdoor minder stress ervaren, ook omdat zij in beweging kunnen blijven. Het voordeel voor de kliniek is minder piekbelasting in de ochtend en betere benutting van onze (bedden)capaciteit. Daarmee draagt ‘Opnemen zonder bed’ bij aan toegankelijke en betaalbare zorg.

Het streven is om voor 80% van de geplande operaties gebruik te gaan maken van de Opname Lounge. We starten met ongeveer twintig patiënten per dag en breiden dit nog dit jaar uit naar vijftig tot zestig patiënten per dag.


De komende maand worden de ervaringen nauwgezet gevolgd en worden patiënten gevraagd naar hun ervaringen. Op basis daarvan wordt het traject verder bijgesteld.


Kijk hier de film met uitleg over opnemen zonder bed.

Zie ook Martini Ziekenhuis introduceert Opname Lounge



Terug naar het nieuwsoverzicht