Het laatste nieuws

MartiniWijzer

06 sep
2021

In een non-discripte kamer op de derde etage in het oude Van Swieten zitten we bij elkaar: één groot beeldscherm, tafel in het midden en stoelen bijeengeraapt uit een donker depot. Een hybride overleg, zowel fysiek als digitaal.  Aankomende en vertrekkende managers; één vertrekkende manager is snotterend aanwezig op het beeldscherm…De gezichten lichten allemaal wat blauwig op bij het opstarten van Teams. Een prachtig overleg over wat Juiste Zorg op de Juiste Plek is, JZOJP..

03 sep
2021

Vanaf 6 september worden de eerste patiënten ‘zonder bed’ opgenomen. Zij gaan op de dag van hun operatie naar de nieuwe Opname Lounge in plaats van naar de verpleegafdeling.

23 jul
2021

Ieder jaar voert het Martini Ziekenhuis een patiëntervaringsmeting uit. Het ervaringsonderzoek vraagt de patiënt naar iedere stap in het ziekenhuisbezoek. De resultaten laten een ziekenhuisbreed beeld zien van de kliniek en polikliniek. De meetperiode is van januari tot en met maart 2021 en levert een 8,6 op voor de kliniek, en een 8,5 voor poliklinieken.

22 jul
2021

Een warm welkom voor de eerste patiënt. Donderdagmiddag was het zo ver… de eerste patiënt kan terecht op de vernieuwde Intensive Care. Vanaf nu is de nieuwe ruimte in gebruik genomen. Daarmee heeft het Martini Ziekenhuis, naast de acht huidige IC-bedden, nu ook acht keer een 1-persoons gesluisde kamer. Een goede ontwikkeling ook voor de opvang van COVID-patiënten nu en in de toekomst.

19 jul
2021

Voor patiënten die gepland staan voor een operatie in het Martini Ziekenhuis, verandert vanaf september wat bij de opname. Patiënten, die dat kunnen en op dezelfde dag gepland staan voor een operatie, gaan voor hun operatie niet naar de verpleegafdeling, maar naar een comfortabele wachtruimte: de Opname Lounge.

15 jul
2021

Alle medewerkers in het Martini Ziekenhuis dragen vanaf vrijdag 16 juli weer een mondkapje in het ziekenhuis. Wij vragen bezoekers en patiënten ook een mondkapje te dragen. Hiermee willen we de kans op besmetting beperken. We doen dit omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus landelijk en in Groningen weer stijgt.

09 jul
2021

Het Martini Borstcentrum bestaat 5 jaar! Een jubileum om bij stil te staan. Dat doen we met chirurg Annette Olieman. Zij is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij de oprichting van het Martini Borstcentrum.

08 jul
2021

Huisartsencoöperatie De Slochterkring, het Martini Ziekenhuis en het Ommelander Ziekenhuis Groningen werken samen om de digitale uitwisseling van gegevens tussen de huisartsen en de Spoedeisende hulp (SEH) te versnellen. De huisartsen en de ziekenhuizen willen de Professionele Samenvatting (PS) van de huisarts digitaal kunnen inzien op de SEH om zo sneller over relevante medische informatie te beschikken. ICT-leveranciers Promedico VDF en ihomer zijn betrokken om dit technisch te realiseren.

06 jul
2021

De parkeersituatie van het Martini Ziekenhuis is sinds april 2020 gewijzigd. Patiënten en bezoekers parkeren op het parkeerterrein schuin tegenover de hoofdingang (naast Certe). Patiënten en bezoekers maken alleen nog gebruik van de hoofdingang, ingang West en de ingang bij de Spoedeisende Hulp.

23 jun
2021

In een typisch kamertje van een radioloog: schemerduister, een wand aan schermen, mondkapje, een licht voorovergebogen silhouet, en twee wijde pupillen, intensief kijkend… De concentratie-spanne van een radioloog moet enorm zijn.

23 jun
2021

Een primeur voor het Martini Ziekenhuis deze week. Eén van onze patiënten kreeg een poeptransplantatie, ook wel fecestransplantatie genoemd, om een terugkerende darminfectie te voorkomen. Deze behandeling was in het Martini Ziekenhuis nog niet eerder uitgevoerd.

23 jun
2021

De huisarts kent de patiënt het beste en is meestal op de hoogte van de wensen en de grenzen van de patiënt omtrent zijn/haar behandeling. Net als de huisarts vindt de medische staf het belangrijk dat behandelwensen en behandelgrenzen op tijd worden besproken. Zeker in de laatste levensfase, maar ook daarvoor is het van belang deze wensen en grenzen te kennen. Daarom vragen we de huisarts om eventuele behandelwensen te vermelden in de verwijsbrief, bij het kopje 'behandelgrenzen'.

Previous Next