12 juli 2023

SEH-dashboard bevalt huisartsen goed

Donderdag 6 juli evalueerden huisartsen het dashboad van het Landelijk Platform Zorgcoördinatie. Hier ziet de huisarts de drukte op de SEH's van alle noordelijke ziekenhuizen. Het afgelopen jaar zijn goede resultaten geboekt: ruim 90 huisartspraktijken zijn inmiddels aangesloten!


Huisarts Michiel Jans (foto) is blij met het dashboard:

Het geeft me gemakkelijker toegang tot de spoed. Het proces gaat sneller omdat een spoedarts zelf handelingsbevoegd is en meer zicht heeft op de actuele situatie op de spoed. Ik ervaar het als verrijking van mijn contact met het ziekenhuis. Er is meer dialoog omdat ik voorkennis heb over de kleurcode, je bent meer aan het samenwerken. Bovendien kan ik met die voorkennis beter overleggen met de patiënt en de verwachtingen van de patiënt beter sturen”.

Huisartsen met een praktijk tussen twee ziekenhuizen vinden het een handige tool: het scheelt telefoontijd omdat ze snel op het dashboard kunnen zien welk ziekenhuis beschikbaar is. We horen van huisartsen dat ze het dashboard meerdere keren per week gebruiken, ook tijdens visitediensten. Ook gebruiken ze het bij het plannen van visites.

Door gebruik van het dashboard en overleg met de SEH-arts kunnen patiënten meer worden gespreid over de dag, waardoor de SEH vaker open kan blijven. Zie ook dit filmpje op RTV Noord (2 minuten).


Handig in gebruik

Het dashboard is makkelijk te gebruiken. Het is helaas nog niet beschikbaar als app en moet als 'bookmark' worden geïnstalleerd op de telefoon. Dat vergt enige handigheid.Eenvoudige aanmelding

U kunt een account voor het dashboard aanvragen via aznn@umcg.nl. Aanmelding kan uiteraard ook via uw praktijkmanager.

Terug naar het nieuwsoverzicht