13 maart 2023

Landelijke CAO-actiedag ook in het Martini Ziekenhuis op 16 maart a.s.

Op 16 maart a.s. is een landelijke CAO-actiedag in de zorg. Ook binnen het Martini Ziekenhuis wordt actie gevoerd.

Spoedeisende (verloskundige) zorg, zorg voor oncologiepatiënten die in een behandeltraject zitten en zorg voor kinderen tot en met 12 jaar gaan in ieder geval door. Als de acties gevolgen hebben voor de afspraken van patiënten in het ziekenhuis op 16 maart, dan zijn zij hier vorige week al over gebeld. Als patiënten niets gehoord hebben gaat hun afspraak donderdag a.s. gewoon door.


De afdeling Radiologie staakt op 16 maart. De betekent dat de Radiologie voor niet-spoedeisende zorg niet bereikbaar is. Er kan op 16 maart ook geen afspraak worden gemaakt voor niet-spoedeisende diagnostiek op de Radiologie.


We doen wat we kunnen om ervoor te zorgen dat patiënten zo weinig mogelijk overlast ervaren door de acties. Desondanks kunnen patiënten en bezoekers die op 16 maart het Martini Ziekenhuis bezoekt iets meekrijgen van de acties, met name in de centrale hal van het ziekenhuis.


Het Martini Ziekenhuis gunt al zijn medewerkers een goede cao. We respecteren de wens van medewerkers om hiervoor actie te voeren. Daarom geven we medewerkers die dat willen de ruimte om dat te doen.
Terug naar het nieuwsoverzicht