06 juli 2021

Verbetering parkeerterrein voor patiënten en bezoekers

De parkeersituatie van het Martini Ziekenhuis is sinds april 2020 gewijzigd. Patiënten en bezoekers parkeren op het parkeerterrein schuin tegenover de hoofdingang (naast Certe). Patiënten en bezoekers maken alleen nog gebruik van de hoofdingang, ingang West en de ingang bij de Spoedeisende Hulp.

Sinds de wijziging werken we continu aan het optimaliseren van de parkeersituatie. Niet alleen door gebruik te maken van onze eigen bevindingen, maar ook door de ervaringen van patiënten en bezoekers mee te nemen. Zo kwamen uit de jaarlijkse Patiëntervaringsmeting waardevolle verbeterpunten naar voren.


Dit zijn de verbeteringen:
  • Extra goed zichtbare betaalautomaten.
  • Contactloos betalen bij de betaalautomaten én bij de slagboom bij het uitrijden.
  • Bewegwijzering vanaf de openbare weg en van de looproutes.
  • Pendeldienst en opstapplaatsen. De pendeldienst rijdt langs meerdere punten op het parkeerterrein waar patiënten en bezoekers op kunnen stappen. De opstapplaatsen zijn gekoppeld aan de invalideparkeerplaatsen en de rolstoellocaties. De route van de pendeldienst wordt vervolgd via ingang West naar de hoofdingang. Patiënten en bezoekers die gebruik maken van een invalideparkeerplaats worden zo afgezet voor ingang West. Alle opstapplaatsen zijn duidelijk zichtbaar aangegeven met een bord.
  • Rolstoelen. Vanuit het gehele parkeerterrein zijn de rolstoelen binnen een straal van 100 meter te bereiken. Er zijn twee rolstoeloverkappingen geplaatst zodat de rolstoelen droog staan.
  • Veiligheid. Rijroutes, uitgangen en zebrapaden zijn duidelijk belijnd. Ook zijn stoepranden rolstoelvriendelijk gemaakt.
  • Website/plattegrond. Voor patiënten en bezoekers staat alle info over parkeren op de website. Met ook een uitgebreide plattegrond van het parkeerterrein.


Steeds meer patiënten en bezoekers weten de weg naar het parkeerterrein probleemloos te vinden. Helaas geldt dit nog niet voor alle patiënten en bezoekers. Samen met de gemeente zijn we daarom bezig om de inrit naar het parkeerterrein nog duidelijker aan te geven. In de tussentijd helpt een verkeersregelaar patiënten en bezoekers bij het wijzen van de weg. Verder zijn er vanaf begin augustus 4 laadpalen voor elektrische auto's beschikbaar voor patiënten en bezoekers op een centrale plek op het parkeerterrein.


Het Martini Ziekenhuis vindt het belangrijk dat onze patiënten en bezoekers goed en veilig hun weg vinden naar ons ziekenhuis. Wij willen de huidige situatie continu verbeteren. Heeft u ideeën of verbetersuggesties rondom het parkeren voor patiënten en bezoekers? Die ontvangen we graag. Hier kunt u uw verbetersuggestie doorgeven.



Terug naar het nieuwsoverzicht