Het laatste nieuws

MartiniWijzer

19 okt
2023

Van donderdag 16 november t/m vrijdag 17 november a.s. gaat het Martini Ziekenhuis over van HiX versie 6.1 naar HiX 6.3 standaard content. Een volledig nieuw en toekomstbestendig EPD, wat gaat bijdragen aan betere zorg voor onze patiënten en een efficiëntere manier van werken voor onze medewerkers.

19 okt
2023

Sinds 2019 beschikt het Martini Ziekenhuis over een portaal voor huisartsen. Hier is snel relevante patiëntinformatie op te zien, zoals brieven en uitslagen. Dit portaal is met de migratie van ons Elektronisch Patiënten Dossier per 17 november as. niet meer toegankelijk. Er komt een nieuw portaal, met dezelfde functionaliteiten als het huidige, maar met een betere weergave van de labuitslagen. De toegang verloopt via een UZI-pas en niet meer via ZorgDomein.

10 okt
2023

Het Martini Ziekenhuis heeft de onderhandelingen voor de bijkoop van zorg voor 2023 afgerond. Het resultaat hiervan is dat de meeste verzekeraars voldoende hebben bijgekocht. Helaas is dit niet het geval voor Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Interpolis, de christelijke zorgverzekeraar/Pro Life en Ziezo vallen hier ook onder) en a.s.r. Hier leest u wat dit betekent voor patiënten en voor u als verwijzer.

06 sep
2023

Vanaf september 2023 tot en met medio 2024 wordt de Radiologie verbouwd. Daarom vindt de diagnostiek, die op verzoek van huisartsen wordt gepland, vooral in de namiddag en in de avonduren plaats.

12 jul
2023

Donderdag 6 juli evalueerden huisartsen het dashboad van het Landelijk Platform Zorgcoördinatie. Hier ziet de huisarts de drukte op de SEH's van alle noordelijke ziekenhuizen. Het afgelopen jaar zijn goede resultaten geboekt: ruim 90 huisartspraktijken zijn inmiddels aangesloten!

12 jul
2023

De compagnonscursus 2023 was een groot succes. De bijna 150 deelnemers gaven de cursus nog nooit zo'n hoge score (4.7 op een schaal van 1-5). Ze waren erg tevreden over het afwisselende programma en de open sfeer.

12 jul
2023

De spoedopvang ‘s morgens om negen uur. Totale rust. We drinken koffie, maken grappen. Maar daarvoor loop ik hier niet rond.  Er zit een batterij aan artsen, allemaal nominaal hun studie gedaan, aan de rand van de kantoortuin, vermoedelijk een laatste artikel bij te werken wat binnenkort in de BMJ verschijnt. Vele kamertjes om ons heen, 2 daarvan gevuld met een patiënt.

16 mei
2023

Het Martini Ziekenhuis heeft een mamma-CT aangekocht. Dit is een innovatief röntgenapparaat bestemd voor onderzoek bij patiënten met (verdenking op) borstkanker. De mamma-CT is mogelijk een alternatief voor de MRI-scanner of mammograaf. Het Martini Ziekenhuis start in juni 2023 een wetenschappelijk onderzoek naar de plek van de mamma-CT binnen de gehele diagnostiek van borstkanker. HIermee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de toekomstige zorg voor patiënten met borstkanker.

13 mrt
2023

Op 16 maart a.s. is een landelijke CAO-actiedag in de zorg. Ook binnen het Martini Ziekenhuis wordt actie gevoerd.

21 feb
2023

Het Walhalla van het Integraal Zorg Akkoord is bereikt. De huisartsen hebben ondertekend, en daarvoor zijn twee voorwaarden vervuld. Er is meer tijd voor de patiënt, MTVDP, om in gezamenlijk overleg met de patiënt zinnige en passende zorg te bespreken. Nu standaard 15 minuten beschikbaar zijn voor dat goede gesprek zorgen we met ons allen natuurlijk voor een betaalbaardere zorg. Dat is de inzet van het IZA.

21 feb
2023

Op dit moment worden de meeste patiënten met verdenking op een trombosebeen verwezen naar de SEH, waar (echo)diagnostiek plaatsvindt en ze worden gezien door een internist. Als geen sprake blijkt van DVT en andere pathologie ontbreekt gaan ze weer naar huis. Er is nu een alternatief, waarbij u binnen 24 uur een eerstelijns echografie aan kunt vragen bij de afdeling Radiologie. Zo komt de patiënt alleen indien noodzakelijk op de SEH en wordt de SEH ontlast..

20 dec
2022

Het is inmiddels gebruikelijk om een klacht te ontvangen van de DoktersDienst Groningen. Het anonieme zorg verlenen in de avond nacht en weekenden veroorzaakt soms onbegrip van de patiënt naar ‘’de organisatie’’, met daarachter de triagist of de huisarts.

Previous Next